Betonstaalverwerking

Betonstaal verwerking

ES-STEEL heeft zich in de jaren ontwikkeld van vlechtbedrijf, tot ijzersterke partner in vrijwel alle aspecten van betonstaalverwerking. Bewapend met de juiste kennis en ervaring, staan wij klaar om u te ontlasten waar nodig. Onze medewerkers zijn actief in het gehele proces, van ijzercentrale en draadtrekkerij, tot op de bouwplaats. Hiernaast leveren wij ook betonstaal en hulpmiddelen voor projecten, welke wij mogen verzorgen. Dit maakt ons  ijzersterk zijn in ondersteuning. Start u met een nieuw project of kunt u advies gebruiken bij een huidige opdracht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

IJzercentrale

Knippen en buigen

Onze betonstaalverwekers knippen staven en rollen met lijnscharen op lengte. Op manuele plooibanken of automatische buigers worden deze in de gevraagde vorm geplooid. Wij hebben door de jaren ervaring opgedaan in diverse ijzercentrales. Wij beschikken dan ook over de nodige kennis en ervaring om de gehele productie te kunnen verzorgen of u ondersteunen tijdens piekmomenten.

Geprefabriceerde wapeningsconstructies

Onze lassers produceren prefab elementen op maat. In de lascentrale wordt het bewerkt betonstaal samengesteld tot geprefabriceerde wapeningsconstructies. Het samenstellen gebeurd door middel van (half)automatische lasprocedé. Dit wordt door onze ervaren lassers uitgevoerd op basis van uw werktekeningen. Naast de productie in de ijzercentrale kunnen wij deze werkzaamheden ook uitvoeren op de bouwlocatie.

Draadtrekkerij

In de draadtrekkerij opereren onze medewerkers diverse machines zoals stijltangen, draadtrekmachines, snij- en buigmachines en gaaslasmachines. Tevens kunnen onze medewerkers tests/trekproeven binnen het lab uitvoeren voor de kwaliteitscontrole.

Betonstaal op rol

Warmgewalst staal wordt door onze operators verwerkt tot koudgewalst staal volgens uw eisen. Deze rollen worden vervolgens verder verwerkt tot diverse producten, zoals wapeningsnetten.

Wapeningsnetten

Onze medewerkers verwerken deskundig staven door middel van puntlassen tot wapeningsnetten. Wij hebben ervaring met zowel halfautomatische als volautomatische lasrobots.

Bouwen aan uw project

Op de bouwplaats worden door onze ijzervlechters verschillende wapeningsonderdelen op de juiste manier met elkaar verbonden. Wij zetten uw bouwtekeningen om in een plan van aanpak, welke vervolgens door de ploegchef wordt overlegd met al onze deskundige medewerkers. Dit stelt ons in staat om ze efficiënt en secuur mogelijk te kunnen opereren. Naast projectmatige werkzaamheden kunnen wij onze opdrachtgevers ook tijdens lastige piekmomenten ondersteunen.

U vraagt, wij leveren

Om onze opdrachtgevers zoveel mogelijk te kunnen ontlasten, levert ES-STEEL ook betonstaal en hulpwapening voor aangenomen projecten. Hierdoor heeft de opdrachtgever slechts één aanspreekpunt, voor zowel advies, levering als plaatsing. Wij leveren kwalitatieve betonstaal en hulpwapening in samenwerking met partners uit België en Nederland.

Ons werkgebied

ES-STEEL is op het gebied van ruwbouw met name actief in de woningbouw, utiliteitsbouw en industriebouw. Benieuwd naar onze referenties in deze sectoren? Neem dan gerust contact met ons op.